Hooggevoelig

Ervaar jij de wereld om je heen soms als overweldigend? Ben jij vaak oververmoeid en heb je last van energieverlies? Voel jij je soms overprikkeld? Kun je je heel goed inleven in andere mensen en ben je gevoelig voor sfeer? Dan herken je jezelf misschien wel in de omschrijving ‘hooggevoelig’.

De afgelopen jaren heb ik me gespecialiseerd in het begeleiden van hooggevoelige kinderen en volwassenen. Gelukkig is er steeds meer ruimte en aandacht voor hooggevoeligheid. Eerst zag ik vooral hooggevoelige kinderen in mijn praktijk, nu zie ik vaker hooggevoelige ouders en volwassenen. Mijn uitgangspunt is dat ik hooggevoeligheid als een kwaliteit zie. Dat betekent niet dat je er geen last van kunt hebben. Zoals elke kwaliteit kun je deze ook als valkuil ervaren. Ik help je graag om inzicht te krijgen in wat hooggevoeligheid voor jou betekent en hoe jij deze kwaliteit als kracht kan gebruiken.

Kinderen

Heeft jouw kind een groot rechtvaardigheidsgevoel? Is het betrokken en hulpvaardig? Wil het graag goed werk leveren en neigt het naar perfectionisme? Hooggevoelige kinderen zijn geboren met de neiging veel op te merken in hun omgeving en prikkels intens de doorleven. Die intensiteit maakt het soms lastig. Doordat ze zoveel indrukken binnen krijgen, raken ze snel overprikkeld. Dit gaat samen met ‘ander’ gedrag.

Je kind kan bijvoorbeeld last hebben van concentratieproblemen, moeite met veranderingen, faalangst, slecht slapen, is veel boos of heeft ruzie, laat druk of juist teruggetrokken gedrag zien, pest of wordt gepest, wil niet naar school. Het zijn uitingen van overprikkeling terwijl deze kinderen juist vaak invoelend, slim, intuitief, creatief, nauwgezet en gewetensvol zijn. Voor hooggevoelige kinderen bestaat er de mogelijkheid om een training te volgen. Het doel van de trainingen is om te leren om te gaan met en het (h)erkennen van je gevoeligheid als kwaliteit. In de praktijk leren ze zichzelf ontspannen, grip krijgen op emoties, positief denken, spelenderwijs ervaren, meer zelfvertrouwen en concentratie verbeteren. Wil je meer informatie? Neem gerust contact met me op.

Paranormaal

Kinderen die geboren zijn met paranormale gaven hebben mijn speciale aandacht. Het kan lastig zijn om dit te herkennen, zeker wanneer het voor jou als ouder onbekend is. Voor de ontwikkeling van een kind is het van belang om helemaal gezien en erkend te worden in wie ze zijn. Wanneer je als ouder twijfelt of je kind behalve hoogsensitief mogelijk ook paranormaal is en je hebt daar vragen over neem gerust contact met me op. Ik kan je helpen een vertaalslag te maken voor jou en je kind.

Copyright © Corina Patings 2023